Afscheid nemen betekent tijd nemen om te beseffen wat er gebeurd is...

Over Nolet Bult
Ik heb aardig wat jaren gewerkt als directiesecretaresse. Na een tijdje merkte ik dat ik niet meer echt mijn ziel en zaligheid in mijn werk kon leggen. Tijd voor een verandering.

 

Al in mijn jeugd werd ik vaak met rouwende mensen geconfronteerd. Mijn moeder verrichtte veel vrijwilligerswerk in de kerk. Zij organiseerde o.a. avondwakes. Ik mocht geregeld met mijn dwarsfluit voor een muzikale omlijsting zorgen. Dit vond ik altijd een bijzonder moment; de troost die ik kon bieden met mijn muziek. Wat is er mooier? Op dit keerpunt in mijn leven greep ik terug naar die vroege ervaringen.

 

Ik ben de opleiding tot uitvaartbegeleider gaan volgen en enige tijd later ben ik met mijn eigen bedrijf gestart. 2006 was dat. Inmiddels had ik 2 kinderen op de wereld gezet en ik was klaar voor een grote uitdaging.

 

In mijn opleiding werd altijd veel aandacht besteed aan het enorme belang van persoonlijk contact in de rouwverwerking. Samen rouwen en stilstaan bij de ingrijpende fasen in het leven. Een rots in de branding zijn waaraan de nabestaanden zich kunnen vastklampen als even alles op zijn kop staat.

 

Afscheid nemen betekent tijd nemen om te beseffen wat er gebeurd is. Ik neem tijd om naar u te luisteren. In een sfeer van rust en vertrouwen kunt u vragen stellen. We bespreken samen wat u bezighoudt.

 

Neemt u vooral de tijd om over al de beslissingen die genomen moeten worden, na te denken. Ik bied u inzicht in de mogelijkheden. U kunt in alle rust een bewuste keuze maken. Niet alles hoeft direct geregeld te worden.

 

Langzaamaan zal het laatste afscheid zijn eigen vorm vinden. Ik moedig u aan dit op uw eigen manier te doen. U mag en kunt veel dingen zelf doen. Juist dit maakt het afscheid persoonlijk en het kan troost geven. Ik zal u daarbij ook advies geven.

 

Na de uitvaart vind ik het altijd fijn om in een afsluitend gesprek terug te blikken. Wat heeft het afscheid met u gedaan? Als u vragen heeft op het gebied van verliesverwerking kan ik u doorverwijzen.