Een overlijden is een indrukwekkende gebeurtenis...

Voor de uitvaart

Vroeger deden we erg geheimzinnig over de dood. Het was iets waar we liever niet aan dachten, laat staan erover spraken. Dat is aan het veranderen. Men ziet de waarde van een goed georganiseerd afscheid. Vaak is een uitvaart die men recentelijk heeft bijgewoond een eye opener. ‘Dat was zo mooi, dat wil ik straks ook!’

 

Afscheid van uw eigen leven
Steeds vaker krijg ik klanten die bij ziekte hierin alvast het voortouw willen nemen. Maar ook klanten die in de bloei van hun leven al even hierbij willen stilstaan. Zo’n gesprek kan dan een grove schets opleveren maar ook een uitgebreid draaiboek.

Ik ga graag vrijblijvend en kosteloos dat gesprek met u aan.

 

Opbaren
Waar gaan we de dierbare overledene opbaren? Thuis of in een aula? Wat zijn de regels? Er zijn weinig beperkingen daarin. In principe zou u zelfs ervoor kunnen kiezen om de kantine van de voetbalclub daarvoor te gebruiken, als laatste eerbetoon. Ik kan u daarin adviseren. Natuurlijk zorg ik ervoor dat de plek waarop men afscheid kan nemen, daarvoor optimaal is ingericht.

 

Kisten
Sinds 1991 is een kist niet meer verplicht. U kunt daarvoor ook alternatieven overwegen zoals een lijkwade of een eco-kist gemaakt van bamboe en riet. Maar ook de kisten zijn helemaal aan te passen: strak gelakt met een moderne uitstraling; of met een zachte buitenkant; zelfs een zelfgemaakte kist is een optie.

De laatste jaren zien we ook vaak dat kisten door de (klein-)kinderen worden beschilderd en versierd. Ook de binnenzijde van de kist kan gebruikt worden om een persoonlijk tintje aan de uitvaart mee te geven. U kunt bijv. een eigen deken of dekbed meegeven aan de overledene.

 

Kaarten en advertenties
Natuurlijk wilt u iedereen die de overledene ooit heeft gekend laten weten van het aanstaande afscheid. Daarvoor heb ik een eigen kaartencollectie en advertentielijn laten ontwikkelen die past bij de wijze waarop ik een uitvaart organiseer: warm, hartelijk en persoonlijk. Deze kaarten en advertenties worden dan natuurlijk qua tekst aangepast en binnen de kortste termijn gedrukt.

De kaarten en advertenties zijn ook aan te passen om er een nog persoonlijker tintje aan te geven. Desgewenst kunt u ook een eigen kaart en advertentie laten ontwerpen. Een speciaal nieuw product dat ik sinds kort aanbied is een herinneringsboekje dat na de uitvaart kan worden overhandigd aan de familie en vrienden. Ik vertel u graag meer over deze producten.